2017. 06.30.

ZENTO-PIÉRT IPARI, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

UNIÓS TÁMOGATÁSSAL FEJLESZTETTE GYÁRTÓSORÁT A ZENTO-PIÉRT KFT. ABAÚJSZÁNTÓN

Projekt azonosító száma GINOP-1.2.2-15-2016-02465, Megvalósulás dátuma: 2017. 04. 20. Támogató alap: ERFA.

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott 28 millió forint támogatás felhasználásával a vállalkozás felújította és átalakította egy meglévő üzemcsarnokát és megvásárolt egy új gyártógépsor. A támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázaton nyerte el.

Az Abaújszántói Zento-Piért Kft. a jogelőd  1991-es alakulása óta jelentős és látványos fejlődésen ment keresztül. A legújabb fejlesztés során sikeresen pályázott és elnyert 70 %-os támogatási intenzitás mellett 28.69 millió forint vissza nem térítendő Uniós támogatást, a GINOP-1.2.2.-15-2016 pályázat keretében az.

Kezdetben csupán 1 db papírzacskó gyártó gépet üzemeltetett a vállalkozás, azonban mára már 13 automata és félautomata gép dolgozik a cég szolgálatában. Az évek során kialakul termékportfóliójukba tartozik többek között a papír zsebkendő, papírzacskó, szalvéta és természetesen a szinte minden háztartásban elmaradhatatlan alufólia, folpack, sütőpapír és sütőzacskó is. Az üzem mérete ehhez igazodva több mint 3000m2-en terül el gyártó és raktárépületekkel valamit iroda épülettel. Jelenleg egy műszakban folyik a munka a cégnél, havi szinten milliós nagyságrendű csomagolt árut állítanak elő a különféle papírtermékekből, a tekercselt árukból százezres tételek készülnek el. A cég partnerei közé tartozik több hazai, illetve külföldi hazánkban működő áruházlánc is. Ezenkívül nagykereskedelmi raktárunkban és Abaújszántón lévő papírboltunkban több száz papír-írószer terméket forgalmazunk.

A millenniumi évek elején a termékek között a papírzacskó gyártása volt a húzóágazat, azonban erre egyre kevesebb igény mutatkozott a piaci igények és trendek felmérése után. A pályázati támogatásnak köszönhetően a Zento-Piért Kft. megvalósíthatta a tervezett kapacitásbővítést és a 2017. évben nagyot léphetett előre. A beruházás során egy meglévő raktárként használt elavult csarnok felújítása történt meg melyben az üzemcsarnok mellett helyett kaptak a szükséges szociális helyiségek is. A felújítás a részleges akadálymentesítés is megtörtént így lehetőség nyílik mozgáskorlátozott munkavállalók alkalmazására is.

Az üzemcsarnokban beüzemelésre került egy új modern automatizált háztartási tekercses csomagolóanyag gyártó gépsor, melynek értéke közel 35 millió forint. Az új, korszerű, háztartási termékeket gyártó gépsorral a gyártási kapacitást a háromszorosára tudják növelni. A beruházásnak köszönhetően a megvalósulása során plusz 1 fő új munkavállalónak tudnak biztos állást adni a meglévő 16 fő alkalmazott mellett.

A hátrányos helyzetű kistérségben rendkívül fontos a ZENTO-PIÉRT Kft-hez hasonló stabil vállalkozás. A vállalkozás életében jelentős növekedést hozott az elnyert támogatás és bizakodva tekintünk a jövő felé mondta el a vállalkozás vezetője és társtulajdonosa Soltész Zoltán.

További információ kérhető:

Soltész Zoltán:
ZENTO-PIÉRT Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
3881 Abaújszántó, Rákóczi u. 37.

Categories:

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?